Kezdőlap / Aktuális, hírek / Szent Ferenc teremtésvédelmi hét (2018.10.01-10.05.)

Szent Ferenc teremtésvédelmi hét (2018.10.01-10.05.)

1. nap: Megnyitó

Szent Ferenc hetünk megnyitója a Belvárosi Szentháromság templomban volt, ahol  Szent Ferencről- óvodánk védőszentjéről- szóló bábelőadást tekintettek meg a gyermekek. A teremtés napjait a gyermekek közösen mondták el, ezt követően imával és énekkel hálát adtunk a Mennyei Atyánknak, hogy megteremtette világunkat és ajándékba adta nekünk. A hét során az óvoda aulájában rajzkiállítást is tartottunk a gyermekek által készített alkotásokból. Az elkészült műveket három témában készítették a gyermekek:

-“Szent Ferenc, az állatok védőszentje”

-“A kedvenc állatom”

-“A teremtés csodája”

2. nap: Tanösvény

Szent Ferenc, az állatok védőszentje, így a gyermekek példaképüknek tekintik, védik és óvják a bennünket körülvevő világot, növényeket és állatokat. A Szent Ferenc hét második napján a gyermekek behozhatták az óvodába otthoni kis kedvenceiket (cicát, kutyát, nyulat, teknőst, papagájt, afrikai csigát).   A gyerekek megfigyelték az állatok jellemzőit, testfelépítésüket, megismerkedtek a különböző állatok gondozásának módjával, továbbá körbejárták az óvodánk udvarán található tanösvényt, melyen játékos feladatokat kellett megoldaniuk (házi állatokról, vadon élő állatokról, hüllőkről, madarakról).

3-4-5. nap:Erdei óvoda

Szent Ferenc hetünk harmadik, negyedik és ötödik napján a gyermekek Őszi erdei óvodában fedezték fel teremtett világunk szépségeit, melynek úti céljai: Tiszaliget, Nagykörű és Tiszakécske voltak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 + 19 =