Kezdőlap / Aktuális, hírek / Tavaszi erdei óvoda

Tavaszi erdei óvoda

A májusi napos idő kedvezett a tavaszi erdei óvoda programjainak. A Mustármagos gyermekek három nap, három helyszínre látogattak el az óvó nénik, dajka nénik és pedagógiai asszisztensek támogatásával.

Az első helyszín Nagykörűben, a Tisza-partján elhelyezkedő lombkorona sétány volt. Ezt a látványosságot elsők között próbálhatták ki az óvodások, hiszen májusban készült el és került átadásra. 8 méter magasságban, 240 méter hosszan vezet át a dombok felett ez a turisztikai látványosság. A gyermekek megcsodálták a teremtett világunkat, továbbá a Tisza partján élő madarakat figyelhették meg Rimóczi Árpád természeti kalauz segítségével.

A második napi kiránduláson az óvodások útja az abonyi parkerdő-és állatsimogatóba vezetett. Az óvodai csoportok megfigyelték, megetették a háziállatokat és felfedezték az árnyékos, fás parkot.

A harmadik helyszín a szolnoki tiszaligeti csónakázó-tó volt. Az erdei túrán a gyermekek játékosan megismerkedtek környezetük élővilágával. Érzékszerveik bevonásával megtapasztalták, megismerték az őket körülvevő növények tulajdonságait is. A felfedezések során a gyermekek természet iránti pozitív attitűdje is formálódott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + 20 =