Kezdőlap / Aktuális, hírek / EGÉSZSÉGHÉT

EGÉSZSÉGHÉT

Az egészséges életmód alakítását kiemelt jelentőségű feladatként kezeljük az egész nevelési év folyamán. Az egészséges életvitel igényének alakítását és a gyermekek testi fejlődésének elősegítését élménydús, változatos, játékos tevékenységekkel szokták az óvó nénik megvalósítani. Minden évben megrendezzük “EGÉSZSÉGHETÜNKET”, mely során, főként megtapasztalás útján sajátítják el az óvodások az egészséges életmóddal kapcsolatos ismerteket.

A HÉT PROGRAMJAI:

Hétfőn a gyermekek által hozott gyümölcsökből gyümölcssaláta és gyümölcslé készült.

Kedden a gyermekek és óvó nénik egészséges reggeliket készítettek. Zöldségfélék, tejtermékek, gabonafélék fogyasztásának fontosságáról beszélgettek.

Szerdán VIDÁM napot tartottak, színes, vidám pólóban érkeztek. Érzelmeikről beszélgettek, érzelmeiket szemléltették és ábrázolták is játékos tevékenységek keretein belül.

Csütörtökön a szabályos közlekedés és a baleset megelőzése volt a fő témánk. Ehhez segítségül érkeztek a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, akik kedvesen és készségesen irányították a közlekedési játékokat. Ezen a napon a tanköteles korúak tiszaparti kerékpártúrán is részt vettek.

Pénteken a csoportok élményszerző játékos vetélkedővel összefoglalták a héten elsajátított ismereteket. Majd a délelőtt során az óvó nénik az udvaron sor-és váltóversenyt, illetve futó-és fogójátékokat tartottak a nagyobbaknak. A kisebb gyermekek a KRESZ-udvaron gyakorolhatták a közlekedés szabályait.

A hét nagyon tartalmasan telt, a gyermekek élvezték az élményt nyújtó játékos tapasztalatszerzéseket. Bízunk benne, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatos új ismeretek belsővé váltak és a megszerzett tapasztalataik segítik majd őket, hogy tudatos életformát élhessenek a későbbiekben is.

HÉTFŐ- “GYÜMÖLCSTÁLALÓ”

 

KEDD-“KÉSZÍTSÜK EL EGÉSZSÉGES REGGELINKET”

 

SZERDA-“LEGYÉL VIDÁM!”

 

CSÜTÖRTÖK- “KERÉKRE FEL!”

 

  

PÉNTEK-“MOZOGJUNK EGYÜTT!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 + 6 =