Kezdőlap / Aktuális, hírek / Egészséghét a Mustármag Óvodában

Egészséghét a Mustármag Óvodában

Óvodánkban egész nevelési év során kiemelt feladatunknak tartjuk az egészséges életmód kialakítását. Az óvodapedagógusok változatos, élménydús és játékos tevékenységekkel segítik elő a gyermekek testi fejlődését és az egészséges életvitel iránti igényeik kialakítását. Minden évben megrendezésre kerül az “Egészséghét” elnevezésű programsorozatunk, amelyen keresztül az óvodások elsősorban gyakorlati tapasztalatokon keresztül sajátítják el az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteket.

Az idei Egészséghét első napja a BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS ÉS BALESETMEGELŐZÉS  témáját ölelte fel. A tanköteles korú gyermekek tiszaparti kerékpártúrán vehettek részt. A kisebbek az udvaron kialakított KRESZ parkban gyakorolhatták a helyes közlekedés szabályait, melyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai segítették a gyermekeket.

A második nap kiemelt témája az EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS volt. A gyermekek gyümölcsökből és zöldségekből salátát készítettek. Gyümölcsprés segítségével gyümölcslevet és zöldséglevet is facsartak. Játékos megtapasztalás, kísérletezés útján megismerkedtek a gyümölcsök ízével, bekötött szemmel zöldséget/gyümölcsöt kóstoltak. Ezen felül egészséges és egészségtelen ételek képeit válogatták szét.

A harmadik nap az EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS ÉS HELYES TESTÁPOLÁSI SZOKÁSOK jegyében telt. A helyes testápolási szokásokat gyakorolták és felelevenítették. A helyes fogmosás, kézmosás technikáját gyakorolták, továbbá játékbabát is fürdettek.

A negyedik napon AZ ORVOS GYÓGYÍTÓ MUNKÁJA  volt a fő téma, a gyermekek szerepjátékokon keresztül megismerték és felelevenítették az orvosi eszközök nevét, az orvosok feladatának fontosságát. Ezen a napon mentőautó is érkezett óvodánkba, így a gyermekek megtekinthették az autó felszerelését, beleülhettek és a bátrabbak még a pulzusukat is megmérhették.

A hét zárásaként reflektorfényben a SPORT, TESTMOZGÁS volt. Váltó-és futóversenyeket, illetve fogójátékokat vezettek az óvó nénik a szabad levegőn, melyet a gyermekek nagyon élveztek, a versenyeken résztvevők emlékéremmel a nyakukban térhettek haza.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × kettő =