Kezdőlap / Aktuális, hírek / Adventi koszorúkötés és élő Betlehem

Adventi koszorúkötés és élő Betlehem

December 1-jén került sor óvodánkban az adventi koszorúkötésre. A családok mind a hat csoportban összegyűltek, hogy közösen elkészítsék az idei év adventi koszorúit. Ékes koszorúk sora várta István atya áldását. Közös éneklést és imát követően a családok forró gyümölcsteát fogyaszthattak az élő betlehemi jászol előtt.

Először Assisi Szent Ferenc állított élő Betlehemet 1223-ban. Óvodánkban 2019 óta hagyomány, hogy az adventi koszorúkötéssel egybekötve megalkotjuk a galileai betlehemi jászolt. Idén a Szent Családot egy Napocska csoportos kisfiú és családja keltette életre. Sajnos az időjárási viszonyok miatt idén a betlehemi jászolt körülvevő állatok nem voltak jelen, azonban a gyermekek kérésére, még decemberben-szárazabb időjárás idején-az állatok el fognak látogatni hozzájuk.

A bensőséges légkör és a baráti beszélgetések megteremtették az adventi időszak meghitt hangulatát az óvoda udvarán. Kívánjuk, hogy mindenki szívébe költözzön Béke, Hit, Szeretet és Remény! Áldott adventi időszakot kívánunk minden családnak!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 + 10 =