Kezdőlap / Aktuális, hírek / Szent Ferenc Teremtésvédelmi hét és Állatvédelmi témahét

Szent Ferenc Teremtésvédelmi hét és Állatvédelmi témahét

Hagyományainkhoz híven, óvodánkban idén is megrendezésre kerül a Teremtésvédelmi hét. Október 9-én, óvodánk aulájában bábozással megnyitottuk teremtésvédelmi hetünket. A hét első napján az óvó nénik Szent Ferenc életét mutatták be a gyermekeknek.

Óvodánk a 2023/24-es nevelési évben megpályázza az „Állatbarát óvoda” címet. Ahhoz, hogy elnyerjük ezt a nemes címet is, részt veszünk az országos állatvédelmi témahétben. Ehhez a témahéthez kapcsolódóan családi barkácsolást hirdettünk.

A gyermekek szüleikkel otthon „Kedvenc állatom” témában barkácsolhattak. Az alkotások természetes anyagokból, illetve újrahasznosítható anyagokból készültek.

Óvodánkban a Szent Ferenc Teremtésvédelmi héten kerül megrendezésre ezeknek a produktumoknak a bemutatása, az aulában megszervezett kiállítás keretein belül. Gyönyörű, ötletes, kreatív alkotások és rajzok születtek, melyeket a szülők és az óvodás gyermekek egész héten megtekinthetnek az aulánkban.

Programsorozatunk további eseményeiről, az erdei óvoda tevékenységeiről és a hét záró napjáról készült beszámolók a honlapunkon lesznek megtalálhatók.

 

KÖSZÖNJÜK A CSALÁDOKNAK ÉS GYERMEKEKNEK A SOK FANTÁZIADÚS BARKÁCSOLT ÁLLATOT! GRATULÁLUNK MINDENKINEK, HISZEN CSODÁLATOS ALKOTÁSOK SZÜLETTEK!

 

Természetes és újrahasznosítható anyagokból készült alkotások: