Kezdőlap / Aktuális, hírek / Adventi koszorúkötés – rendhagyóan otthon

Adventi koszorúkötés – rendhagyóan otthon

Idén november 29-én, az első adventi vasárnappal veszi kezdetét az advent, a karácsonyra való előkészület időszaka.

A keresztény és minden emberi közösség közös tapasztalata, hogy a nagy eseményekre készülni kell. Ilyen esemény az advent is: amikor a Királyok Királyának érkezésére emlékezünk és nemcsak környezetünket, házainkat, hanem szívünket és emberi kapcsolatainkat is rendbe szeretnénk tenni.

Annak, hogy a hívő ember a Megváltó születésére emlékezik, külső jele az adventi koszorú, amelynek négy gyertyája az adventi időszak négy vasárnapjára, színei pedig arra utalnak, hogy bár bűnbánati időszakban vagyunk (lila), de van okunk az örvendezésre is (rózsaszín), mert az Úr közel van hozzánk. Az adventi időszak liturgikus sajátossága a hajnalban tartott rorate szentmise. Mivel bűnbánati időszakról van szó, a templomi oltárokat nem díszítik virággal, a miséző pap pedig lila színű miseruhát ölt.

A keresztény ember számára ez az időszak egyáltalán nem azt jelenti, hogy most, az esztendő utolsó hónapjában kellene behozni az egész éves elmaradást, nemcsak azt jelenti, hogy barátainkkal, szeretteinkkel többet vagyunk együtt, hanem sokkal inkább azt, hogy önmagunk, Isten által megalkotott önmagunk leszünk.

Advent, ahogy a neve is mutatja, az eljövetel időszaka. Feltesszük a kérdést ilyenkor, hogy kinek az eljövetelére várunk? Egyáltalán törődünk-e még azzal, hogy vár reánk Valaki, aki meg akarja újítani életünket, istenkapcsolatunkat? Él-e bennünk ugyanaz a Messiás-várás, mint az ószövetségi választott nép lelkében, él-e bennünk ugyanaz a Jézus-várás, mint ókori elődeink ajkán, akik teljes reménységgel és bizonyossággal imádkozták nap, mint nap, hogy marana tha, jöjj el, Uram?

Forrás: Magyar Kurír

A családok idén is elkészíthetik adventi koszorújukat azonban a koronavírus járvány miatt, a szokásos közös családi nap nélkül, otthon tehetik meg.

Várjuk a fotókat a kész adventi koszorúkról mustarmag.szolnok@gmail.com e-mail címre

november 30. reggel 8 óráig a készítő család nevével együtt.

A koszorúkról a fényképeket az óvoda honlapján www.mustarmagovi.hu tesszük közzé

december 1-jén.

Áldott adventi készületet kívánunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 + egy =