Kezdőlap / Képgaléria / SZENT MIHÁLY CSALÁDI NAP

SZENT MIHÁLY CSALÁDI NAP

Szeptember 30-án került megrendezésre óvodánkban a Szent Mihály családi nap. Idén a megszokottól eltérő módon- az esős időjárás miatt-nem az udvaron gyűltek össze a családok, hanem az óvoda épületében. Minden óvodás a saját csoportjában próbálhatta ki az izgalmas tevékenységeket.

A családok és gyermekek már a hét folyamán szebbnél szebb őszi terméseket gyűjtöttek, melyekből az óvó nénik hangulatos dekorációkat alkottak. A program megnyitójaként felelevenítettük Szent Mihály egyházban betöltött szerepét és a Mihály naphoz fűződő népszokásokat. Az örömteli délután táncházzal és körjátékokkal folytatódott, melyen a szülők és gyermekek aktívan kivették a részüket.

Ezt követően a résztvevők különböző kézműves tevékenységeken vehettek részt. Ilyenek voltak: a csodálatos halfogás, gigantikus kirakó összeillesztése, a Bábel torony megépítése, labirintusjárás, célba dobás. Ezen kívül kreatív kézműves tevékenységekben próbálhatták ki magukat: halacska báb készítés, kiscsibe barkácsolás, kismadár hajtogatás.

A rendezvény lovaggá ütéssel zárult. Minden csoportban az óvó nénik lovaggá ütötték a gyermekeket egy rövid rigmus kíséretében, mely így hangzott:

„Ügyes vagy, bátor vagy,

Szent Mihály katonája vagy!”.

Minden kisgyermek büszkén, lovagi éremmel a nyakában indult haza a családi napról.

 

  

  

     

   

   

     

  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc + tizennégy =